Україна

На Закарпатті викрито контрабандну схему ввезення товарів


На Закарпатті викрито контрабандну схему ввезення товарів

Через незаконні дії митників до бюджету не надійшли 4 млн грн, повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Працівники ДБР повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем трьом державним інспекторам митного поста Мукачево, що на Закарпатті: чиновники організували контрабандну схему ввезення товарів в Україну. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що в квітні минулого року посадовці оформили чотири вантажівки з товарами з Китаю без сплати митних платежів.

“Підставою нібито стали зміни до законодавства на час воєнного стану, згідно з  якими товари, імпортовані  в Україну після 1 квітня 2022 року, підпадають під митне оформлення без сплати платежів. Однак, як встановили працівники ДБР, насправді ці товари ввезли на територію держави у лютому-березні 2022 року, про що свідчать записи в базах даних  митних органів. А потім, працівники митниці, порушуючи законодавство, дозволили комерсантам відкликати подані митні декларації та заявити вантажі в режимі “реекспорт”. Далі їх повторно ввезли в країну, але вже у пільговому режимі”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР повідомили, що через такі дії посадовців до бюджету не надійшли 4 млн грн.

Винним загрожує позбавлення волі до шести років.

Розслідування триває, перевіряється причетність інших посадовців митниці до тіньової схеми, – повідомляє пресслужба ДБР.

Раніше повідомлялося, що начальника відділу Одеської митниці викрили на хабарі.

Одеський митник “допомагав” перевозити готівку за “відкати”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button