Україна

Близько 300 тисяч українців не можуть одержати пенсії

Близько 300 тисяч українців не можуть одержати пенсії

Фото: pixabay.com

Через війну в Україні виникли проблеми з доставкою пенсій

Людям на окупованих територіях немає можливості доставити гроші, проте їхні кошти не пропадуть – вони зберігаються на рахунках Ощадбанку.

 

Близько 300 тисяч українців, які перебувають на окупованих територіях, не можуть одержати пенсії. Про це в ефірі телемарафону 14 червня повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

 

За словами голови Мінсоцполітики, попри війну в Україні не скоротили жодної соціальної виплати та продовжують фінансування незалежно від території, де людина проживає, навіть якщо вона переїхала за кордон.

 

Проте є проблеми із отриманням коштів на тимчасово окупованій території. У разі виплат на банківську картку гроші надходять, а якщо людина отримувала через пошту, “то це питання, чи може листоноша донести”.

 

“Розроблено два механізми. Якщо пошта не працює, то людині за замовчуванням відкривається рахунок у Ощадбанку, і її пенсія зберігається… І другий – дзеркальний алгоритм, якщо банк не працює – тоді пошта має донести”, – уточнила Лазебна.

 

За її словами, зараз є близько 300 тисяч пенсіонерів, яким неможливо доставити виплати. При цьому міністр запевнила, що гроші збережуться, і людина зможе їх отримати, щойно виїде на підконтрольну територію.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button