Україна

Блокада РФ судноплавства у морях – США відреагували на нібито нові навчання – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема РФ обмежує свободу судноплавства в Чорному та Азовському морях

Посольство Сполучених Штатів назвало російською економічною війною проти України блокаду РФ судноплавства у Чорному та Азовського морях під приводом нібито навчань. Про це йшлося у Facebook посольства США в Україні.

“Російська економічна війна проти України триває.

Під приводом військових навчань Росія обмежує морський суверенітет України, обмежує свободу судноплавства в Чорному та Азовському морях та перешкоджає морським перевезенням, необхідним для економіки України”, – йдеться в повідомленні.

1News за темою: НАТО може розмістити бойові групи у Чорноморському регіоні

Як повідомлялося раніше, вчора, за інформацією ЗМІ, Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів.

Так, російське військове командування заборонило судноплавство в цих ділянках через нібито заплановані артилерійські та ракетні навчання їхнього флоту.

Пізніше, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Російській Федерації з цього приводу, наголосивши, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Водночас за інформацією Адміністрації морських портів України (АМПУ), порти України будуть заблоковані з 13 до 19 лютого через військові навчання Росії.


Джерело

Back to top button