Україна

Блокада польськими фермерами кордону України: в черзі стоять 400 вантажівок


Блокада польськими фермерами кордону України: в черзі стоять 400 вантажівок

Протестувальники через ПП Ягодин пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок, зазначили в ДПСУ.

Польські фермери блокують рух вантажівок на трьох пунктах пропуску. Там вони пропускають по кілька вантажних транспортних засобів на годину або й взагалі обмежують рух. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі Укрінформу, опублікованому в середу, 3 квітня.

“Блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску Ягодин, Рава-Руська та Угринів. Блокування останнього польські фермери поновили вчора. Через Ягодин та Рава-Руська, як і раніше, польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках в останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України. Через Угринів вони зазначали, що пропускатимуть в бік Польщі по одній вантажівці на добу”, – зазначив посадовець.

Протестувальники через ПП Ягодин пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок. За минулий день – 60 авто. При тому, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними машинами.

На цих трьох заблокованих напрямках у чергах на території Польщі загалом перебуває 400 вантажівок.

Легкові автівки і автобуси вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівок по пунктах пропуску Краківець, Шегині та Устилуг, нагадав Демченко. Черги на території Польщі ще зберігаються – на напрямку Краківця – 700 вантажівок, Шегині – 400. Однак за нинішньої інтенсивності руху, водіям не доводиться тижнями стояти в чергах, наголосив речник.

Нагадаємо, поляки протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти “зеленого курсу” ЄС.

Нагадаємо, 28 березня у Варшаві відбулась міжурядова зустріч України та Польщі, на якій сторони представили спільну позицію щодо розблокування кордону.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button