Україна

Блінкен: Рух України в НАТО є незворотнім


Блінкен: Рух України в НАТО є незворотнім

Блінкен нагадав, що вперше в історії НАТО було створене окреме командування, метою якого є допомогти Україні просунутися шляхом до її членства в Альянсі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив незворотність руху України до членства в НАТО та наголосив на важливості запровадження відповідних реформ у країні. Про це він заявив на пресконференції у Києві 11 вересня, передає Укрінформ.

“Союзники по НАТО зібралися разом (на саміті у Вашингтоні – ред.) та дали зрозуміти, що шлях України до НАТО є незворотним, і тепер Україна рухається цим шляхом”, – зазначив Блінкен.

Він нагадав, що вперше в історії НАТО було створене окреме командування, метою якого є допомогти Україні просунутися шляхом до її членства в Альянсі, і це командування вже діє.

“Отже, все це рухається вперед, і важливо, щоби в міру цього просування Україна продовжувала йти далі в плані реалізації необхідних реформ”, – наголосив держсекретар США.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел вважає, що вступ України до НАТО не повинен залежати від відновлення повного контролю над всією її територією.

Раніше повідомлялося, що понад півтори сотні науковців з провідних університетів Європи, США та інших країн світу звернулися до НАТО із відкритим листом, у якому закликали якомога швидше взяти Україну до Альянсу..

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − three =

Back to top button