Україна

Блінкен говоритиме з Китаєм про війну в Україні


Блінкен говоритиме з Китаєм про війну в Україні

Пекін намагається відігравати роль миротворця між Москвою і Києвом, китайські послання були зустрінуті зі значним скептицизмом з боку офіційних осіб США та інших західних лідерів.

Держсекретар США Ентоні Блінкен, який прибув із офіційним візитом в Китай, під час поїздки говоритиме, зокрема про війну РФ проти України, повідомляє CNN.

Блінкен заявив, що під час зустрічей з китайськими високопосадовцями він має намір підняти “наші цілком реальні занепокоєння з цілої низки питань”, серед яких проблема Тайваню, війна РФ проти України і затримання в Китаї американських громадян.

Як зазначає телеканал, хоча Пекін намагається відігравати роль миротворця між Москвою і Києвом, китайські послання були зустрінуті зі значним скептицизмом з боку офіційних осіб США та інших західних лідерів.

Китайські “мирні” пропозиції критикували за те, що вони не містили закликів до Росії вивести свої війська з української території.

Напередодні свого візиту в суботу Блінкен окремо поговорив по телефону з міністрами закордонних справ Японії і Південної Кореї, в ході яких обговорювали регіональні пріоритети, а також підтвердили незмінну підтримку суверенітету України з боку кожної з країн.

Блінкен прибув з візитом до Китаю у неділю, 18 червня. Очікується, що під час свого перебування в Китаї до понеділка він зустрінеться з міністром закордонних справ Цинь Ганом, провідним китайським дипломатом Ваном Ї та, можливо, главою КНР Сі Цзіньпіном.

Нагадаємо, що раніше Блінкен іронічно подякував президентові Росії Володимиру Путіну за розширення НАТО та членство Фінляндії в Альянсі.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button