Україна

“Благодійники” продавали куплені за пожертвування бронежилети – ДБР


 Благодійники продавали куплені за пожертвування бронежилети - ДБР

На територію України ввезли не менше тисячі бронежилетів та пластин під виглядом гуманітарної допомоги.

 
Правоохоронці викрили благодійну організацію, яка продавала військовим бронежилети, куплені за пожертвування українців. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань у четвер, 8 вересня.
 
“Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну столична благодійна організація оголосила збір $1 млн на потреби Збройних сил України. У своїх постах у соціальних мережах благодійники зобов’язувалися купити і безоплатно передати українським військовим бронежилети, каски, медикаменти та автомобілі”, – йдеться у повідомленні.
 
Вказано, що після ввезення на територію України не менше тисячі бронежилетів та пластин під виглядом гуманітарної допомоги, голова організації спільно зі своїми працівниками та посадовими особами вирішили заробити грошей.
 
“Вони встигли продати 30 одиниць індивідуального захисту на суму понад 500 тисяч гривень військовим перед тим, як їх викрили”, – додали в ДБР.
 
Керівник організації підозрюється у продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненого у значному розмірі та під час дії воєнного стану (ч.3 ст.201-2 КК України).
 

 
Раніше у Львівській області було викрито керівника благодійного фонду під час спроби продажу автомобілів для потреб ЗСУ.
 
Також повідомлялося, що на Рівненщині продавали гуманітарку, призначену військовим.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button