Україна

Бізнесмену Гринкевичу оголосили нову підозру


Бізнесмену Гринкевичу оголосили нову підозру

Слідчі ДБР встановлюють повне коло причетних осіб до незаконної оборудки. Перевіряється інформація щодо посадовців Міноборони.

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному з найбільших постачальників Міністерства оборони – львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу та іншим учасникам злочинної групи, викритих на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Про це повідомила пресслужба ДБР у середу, 17 січня.

У повідомленні відомства не називається прізвище Гринкевича, але обставини справи вказують саме на цього бізнесмена.

“Встановлено, що підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони України на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією ДБР, до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займалися будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Мінооброни.

Згідно з проведеними експертизами, державі завдано збитків на понад 934 млн грн.

Підозру оголосили у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч.5 ст.190, ч.1,2 ст.255 КК України).

Наразі членів злочинної організації затримано, вирішується питання обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі ДБР встановлюють повне коло причетних осіб. Також перевіряється інформація щодо посадовців Міноборони.

Нагадаємо, львівського бізнесмена затримали 29 грудня минулого року під час спроби дати хабар у 500 тисяч доларів одному із керівників головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Наступного дня суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі понад 429 млн гривень.

Також повідомлялося, що Міноборони розірвало договори, укладені з Гринкевичем. На майно сім’ї та підконтрольних компаній бізнесмена накладено арешт. Серед арештованого майна – 17 об’єктів житлової нерухомості, 7 об’єктів нежитлової нерухомості, 18 земельних ділянок, 9 автомобілів преміумкласу, частки в статутному капіталі на 14,73 млн грн; 12 одиниць зброї; 3 об’єкти інтелектуальної власності.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button