Україна

Бізнесмен Боголюбов отримав підозру


Бізнесмен Боголюбов отримав підозру

Причиною втечі Геннадія Боголюбова стало те, що Бюро економічної безпеки готувало йому підозру в справі ПриватБанку, стверджують ЗМІ.

Правоохоронці заочно повідомили про підозру колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону. Про це повідомили Державне бюро розслідувань і Офіс генпрокурора у вівторок, 9 липня.

“В ніч на 24 червня 2024 року за сприяння прикордонника, який достовірно знав, що йому для перевірки надали документ на імʼя іншої людини, український бізнесмен незаконно виїхав з країни”, – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що олігарх у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня потягом Київ – Холм, хоча відповідно до баз даних України кордон не перетинав.

Зрештою правоохоронці встановили, що Боголюбов виїхав із країни, залучивши начальника групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби Ягодин Луцького прикордонного загону. Наразі  інспектора затримано.

Для цього бізнесмен використав паспорт громадянина України, який був втрачений у 2022 році, про що було повідомлено органи ДМС України.

При цьому підтверджено, що затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Водночас польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій, особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Боголюбову та правоохоронцю повідомлено про підозру у  незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч.2 ст.332 КК України), а бізнесмену повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч.3 ст.357 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Затриманому прикордоннику суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту із альтернативою застави у сумі 25 млн гривень.

У свою чергу Українська правда стверджує, що причиною втечі Геннадія Боголюбова стало те, що Бюро економічної безпеки готувало йому підозру в справі ПриватБанку.

Раніше повідомлялося, що Геннадій Боголюбов програв суд у справі ПриватБанку. Він намагався витребувати акції фінустанови у свою власність з 2020 року.

Боголюбов заплатив дружині £7 млн, щоб вона виїхала з Лондону – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button