Україна

Біженці з України можуть зменшити дефіцит робочої сили в єврозоні – ЄЦБ


Близько 7 млн біженців, переважно жінки та діти, залишили Україну з того часу, як Росія почала вторгнення. І багато хто сподівається знайти роботу в 27 країнах ЄС.

 
Приплив українських біженців до країн єврозони може зменшити нестачу робочої сили. Про це повідомляє Reuters.
 
Приплив українських біженців до Європейського Союзу може поступово зменшити нестачу робочої сили в єврозоні, оскільки деякі з тих, хто рятується від війни, найімовірніше, поселяться тут назавжди, заявив Європейський центральний банк.
 
На сьогодні близько 7 млн ​​біженців, в основному, жінки та діти, покинули Україну з того часу, як Росія почала вторгнення 24 лютого, і щодня їдуть все більше, і багато хто сподівається знайти довгострокові можливості працевлаштування в 27 країнах ЄС.
 
“Згідно з усіма припущеннями, приблизні розрахунки вказують на середнє зростання робочої сили в зоні євро на 0,2-0,8% у середньостроковій перспективі. Це відповідає збільшенню чисельності робочої сили в зоні євро на 0,3-1,3 млн осіб в результаті кризи”, – йдеться у статті ЄЦБ в Економічному бюлетені.
 
ЄЦБ зазначає, що за рекордно низького рівня безробіття єврозона бореться зі зростаючим браком робочої сили, а приплив біженців може “злегка послабити” напруженість на ринку праці.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість біженців з України, які набули статусу тимчасового захисту в країнах Європи, станом на 16 червня становила 3,407 млн.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button