Україна

Білий дім поки проти передачі Україні ATACMS – WP


Білий дім поки проти передачі Україні ATACMS - WP

Адміністрація Байдена на цей час твердо дотримується рішення поки не відправляти ракети великої дальності в Україну.

У Білому домі поки що дотримуються відмови відправляти Києву далекобійні ракети ATACMS. Про це повідомляє Washington Post.

За словами офіційних осіб США, адміністрація Байдена на цей час твердо дотримується рішення поки не відправляти ракети великої дальності в Україну, попри зростаючий тиск з боку американських законодавців і прохання київського уряду.

“Пентагон вважає, що у Києва є інші, більш нагальні потреби, ніж ATACMS, і побоюється, що відправка в Україну достатньої кількості зброї, щоб змінити ситуацію на полі бою, серйозно підірве готовність США до інших можливих конфліктів”, – пише видання з посиланням на американських чиновників.

Повідомляється, що концерн Lockheed Martin як і раніше виробляє 500 ATACMS на рік, але вся ця продукція призначена для продажу в інші країни. Хоча точна кількість в арсеналі США засекречена, Lockheed Martin виробила лише близько 4000 одиниць, багато з них використовуються армією США в бойових діях, навчаннях і періодичних випробуваннях.

До кінця 2023 року ATACMS на американських складах повинні замінити ракетою Precision Strike нового покоління, яка називається Prism.

Раніше повідомлялось, що президент України Володимир Зеленський і президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден обговорюють передачу ЗСУ далекобійних ракет ATACMS. 

Нагадаємо, глава Міноборони США Ллойд Остін під час зустрічі групи Рамштайн запевнив Київ, що союзники налаштовані на подальше нарощування бойового потенціалу та рівня підготовки ЗСУ, а також підкреслив, що Захід робитиме все можливе для перемоги України.

Просити або вимагати: Україна має добитись надання ATACMS

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button