Україна

Біля острова Зміїний в Чорному морі тоне судно ВМС України

За останньою інформацією на судні затоплені кілька відсіків

Біля острова Зміїний в Чорному морі зазнає лиха судно ВМС України U-811 “Балта”.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний, – інформує 1NEWS.

За його словами, аварія сталася сьогодні вранці під час виконання завдань за призначенням екіпажем українського судна.

За останньою інформацією на судні затоплені кілька відсіків.

Рятувальні роботи ускладнюються складними метеорологічними умовами, висота хвиль зараз перевищує 2 метри, а швидкість вітру – 10 м/с.

Як зазначив генерал-лейтенант Михайло Забродський, протягом доби спроби застосування для порятунку “Балти” засобами та силами ВМС України і Одеського морського порту не дали очікуваного результату. На даний момент для порятунку судна задіяні морський буксир і патрульні катери.

Сьогодні ввечері до виходу в море на рятувальну операцію аврально був підготовлений СРК “Сімферополь”, який проходить заводські ходові випробування в Одесі. Разом з екіпажем на борту “Сімферополя” знаходяться фахівці ЗАТ “Завод “Кузня на Рибальському”.

“Балта” є невеликим за головними розмірами судном: довжина менше 70 метрів, повна водотоннажність – 2086 тонн. Головним завданням “Балти” за призначенням є проведення спеціальних заходів з метою зменшення власних магнітних полів бойових кораблів і суден забезпечення наших ВМС. Екіпаж судна становить 45 осіб по штату. У ВМС України це єдине судно такого призначення.

Судно розмагнічування “Балта” був побудований на верфі польського міста Гданськ в 1987 році. З 1997 року судно розмагнічування входить до складу ВМС України. Відносно недавно, в листопаді минулого року, “Балта” пройшла достроковий доковий ремонт на верфі компанії «Нібулон» в Миколаєві.

Джерело: ZN.ua

Back to top button