Україна

Біля Офісу Президента відбудеться прайд у форматі рейву

30 липня біля Офісу Президента відбудеться захід «Рейвах Прайд» («прайд» у форматі рейву), повідомляє 1News з посиланням на повідомлення організаторів.

Цією подією організатори хочуть привернути увагу до бездіяльності влади стосовно насилля проти ЛГБТК+ спільноти та свавілля поліції проти представників електронної сцени (рейди на клуби Closer, Otel’, Keller Bar, побиття художника Міті Бугайчука).

«Ми вважаємо безпеку громадян та гостей країни невід’ємною частиною демократичного суспільства. Поки західні партнери України в особі президента Байдена вітають усіх громадян офіційними зверненнями з нагоди прайд-місяця, а нічні клуби Берліну занесені до культурної спадщини Німеччини, в Україні ЛГБТ+ спільнота досі потерпає від безкарних нападів праворадикалів, а сучасна електронна сцена піддається справжнім репресіям з боку поліції, що робить країну небезпечною для своїх же громадян та непривабливою для іноземних гостей», – зазначають організатори.

Зазначається, що бездіяльність влади до насилля об’єднує у єдиному прагненні до верховенства прав та свобод людини. «Будучи позбавленими захисту держави, ми користуємося єдиним діючим інструментом прямої демократії, який нам залишили – протестом. І наш протест буде гучним та помітним», – додається у повідомленні.

На рейві виступатимуть українські діджейки OLHA та NASTIA, дует Gael x Zauber, а також електронний музикант грецького походження Stef Mendesidis.

Початок – о 16:00.

Вимоги протестувальників:

  • Ухвалення законопроєкту №5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації»;
  • Реформа поліції, прокуратури та судової системи;
  • Розслідування нападів на ЛГБТ та феміністичні події, активістів та організації та рейдів проти закладів електронної музики;
  • Створення безпечних умов для розвитку електронної сцени в Україні.

Завершитися захід має о 22:00.

Нагадаємо, що біля Офісу Президента планується відкриття дитячого майданчика у вигляді арт-локації. Майданчик буде оформлений за мотивами творів всесвітньо відомої української художниці Марії Примаченко.

Враховуючи це, організатори «прайду» у вигляді рейсу зазначають, що «захід відбудеться, незважаючи на барикади з дитячих пісочниць».

Back to top button