Україна

Біля Одеси в море скинули 8,5 тонн пальмової олії

У квітні 2021 року в акваторії морського порту “Південний” скинули 8,5 тонн пальмової олії, чим завдали збитків на 65,2 млн грн. Як передає пресслужба СБУ, за їх матеріалами повідомлено про підозру члену екіпажу іноземного судна, через дії якого сталося забруднення внутрішніх морських вод України, пише 1NEWS, посилаючись на rubryka.com.

Відомо, що забруднення відбулося у зв’язку із порушенням вимог розвантаження судна. У воду потрапили майже 8,5 тонни забруднюючих речовин.

Оперативники спецслужби задокументували, що через дії екіпажу судна Україна зазнала збитків на майже 65,2 млн грн. Судово-екологічна експертиза підтвердила мільйонні збитки, завдані державі.

У межах кримінального провадження ч. 2 ст. 243 (забруднення моря) Кримінального кодексу України старшому помічнику капітана морського судна повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних осіб та відшкодування заподіяних державі збитків.

Викриття протиправної діяльності проводилося під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури Одеської обласної.

Back to top button