Україна

Біля Маріуполя виявили третю братську могилу

Біля Маріуполя виявили третю братську могилу

Фото: Радио Свобода

У братських могилах біля Маріуполя можуть бути поховані тисячі людей

На супутниковому знімку за 24 квітня зафіксовано нові траншеї. Протяжність місця масового поховання збільшилася до 200 метрів.

 

На Донеччині супутник зафіксував уже третю братську могилу біля Маріуполя – на території цвинтаря окупованого села Старий Крим, розташованого за п’ять кілометрів від міста. Про це пишуть журналісти проекту Схеми (Радіо Свобода) у понеділок, 25 квітня.

 

Перші викопані траншеї на території Старокримського цвинтаря з’явилися 24 березня – вже після того, як селище було окуповане російськими військовими. На супутниковому знімку Planet можна побачити, що вони 60-70 метрів завдовжки.

 

 

На супутниковому знімку від 7 квітня, за два тижні, помітні зміни: місце поховання збільшилося. Частина траншей – закопана.

 

 

На супутниковому знімку за 24 квітня було зафіксовано нові траншеї. Протяжність місця масового поховання збільшилася до 200 метрів.

 

 

У коментарі Схемам мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів, що владі відомо про те, що російські військові вивозять тіла загиблих жителів Маріуполя на територію Старокримського цвинтаря, де ховають їх у місцях масового поховання.

 

“Нам відомо про ці братські могили, тому що ці фашисти – і в мене немає інших слів – залучають для поховання місцеве населення, за їжу. Вони нам і повідомили, що треба “трудогодини” напрацювати, щоб тобі дали їжу, воду… Зараз у Маріуполі недостатньо гуманітарки, яку вони завозять, тому люди змушені це робити”, – розповів Бойченко.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button