Україна

Біля Києво-Печерської лаври масово порушують права журналістів – НСЖУ


Біля Києво-Печерської лаври масово порушують права журналістів - НСЖУ

Прихильники УПЦ МП закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палицями та штовхають журналістів.

Національна спілка журналістів України закликала правоохоронців забезпечити права роботи співробітників ЗМІ біля Києво-Печерської лаври. Про це НСЖУ повідомила у Facebook у четвер, 30 березня.

“Біля Києво-Печерської лаври, куди сьогодні прийшла комісія Міністерства культури через припинення оренди договору, відбуваються масові порушення прав роботи журналістів. Прихильники УПЦ закривають камери, лаються, погрожують побити медійників палицями та штовхають журналістів”, – йдеться у повідомленні.

У НСЖУ закликали правоохоронці уважно стежити за напруженою ситуацією біля лаври та не допускати порушення прав журналістів при виконанні ними професійних обов’язків.

Нагадаємо, сьогодні вранці комісію Мінкульту не пустили до Києво-Печерської лаври. В УПЦ МП заявили, що не мають наміру виселятися до завершення судового розгляду.

При цьому ще 10 березня стало відомо, що Національний заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди зі Свято-Успенським монастирем УПЦ (МП) з 29 березня 2023 року.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button