Україна

Більшість українців підтримують продовження мобілізації


Більшість українців підтримують продовження мобілізації

Опитано 2027 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Переважна більшість українських громадян вважають, що мобілізація є необхідною, оскільки без неї Україна буде окупована російськими військами. Про це свідчить опитування Центру Разумкова, проведене на замовлення ZN.ua.

Так, 59,8% респондентів погоджуються з твердженням, що “мобілізація вкрай необхідна, оскільки без неї Україна буде окупована Росією”.

Тоді як 40% опитаних вважають, що мобілізація призведе до нових жертв і не наблизить перемоги чи підписання мирної угоди.

 
ZN.ua

Опитування проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 20 до 28 червня 2024 року. Опитано 2027 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, у червні 95% опитаних вважають себе етнічними українцями, 2% – етнічними росіянами, 2% віднесли себе до інших етносів, 1,5% не визначилися зі своєю етнічною належністю.

Також переважна більшість українців – 75% – виступають за те, щоби були закриті кордони, а також існували візи й митниця з Росією. Водночас 12% хотіли б, щоб країни “були дружніми”, з відкритими кордонами, без віз і митниці.

Значна частина українців – 53% – поки що не відчувають себе європейцями або відчувають себе ними незначно. Водночас 40% населення країни вважають себе європейцями. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 20 =

Back to top button