Україна

Більшість шкіл в Україні готові до очного навчання – МВС


Більшість шкіл в Україні готові до очного навчання - МВС

Вимога влади – щоб поряд з установами були захисні споруди, де можна буде перебувати під час тривоги.

 
Значна частина українських шкіл має укриття, що дозволить їм відкритися у вересні. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в ефірі телемарафону.
 

“Більшість навчальних закладів мають захисні споруди або ці споруди є біля них. Зараз опрацьовується логістика, щоб визначити, який клас куди конкретно виходить, протягом кількох хвилин він має бути в укритті, хто конкретно та персонально відповідальний за те, щоб люди опинилися у сховищі”, – розповів глава МВС.
 
За його словами, зараз спеціальним місцевим комісіям надаються рекомендації, які розробляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, і проводиться аудит цих приміщень.
 
“Вимога така – щоб за кілька метрів, максимум за кілька хвилин ходьби від школи були захисні споруди, де можна буде перебувати під час тривоги”, – уточнив міністр.
 
Нагадаємо, представники ДСНС проводять перевірку навчальних закладів на наявність укриттів, і восени відкриються лише ті заклади, у яких буде безпечно.
 
Як повідомлялося, уряд України рекомендує розпочати навчальний рік у школах з 1 вересня, а у вишах, окрім перших курсів, із 15 серпня.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button