Україна

Більше третини безробітних у Києві складає молодь

У Київському міському центрі зайнятості зазначають, що молодь, яка змотивована до пошуку роботи та об’єктивно оцінює власні професійні якості швидше знаходить роботу. Натомість, основними причинами молодіжного безробіття є невірно обрана спеціальність, відсутність досвіду роботи та завищені вимоги молоді до майбутнього місця роботи. Про це 1News повідомила прес-служба центру зайнятості.

«Сучасні вимоги працевлаштування ставлять перед молодою людиною непрості завдання: знайти своє місце в нових умовах ринкових відносин, виявляючи високопрофесійні якості, обізнаність інформаційного простору, гнучкість до технологічних змін, бути високорозвиненою людиною та соціально адаптованою», – зазначив Білич.

Він наголосив, що серед молоді, яка перебуває на обліку в районних філіях Київського міського центру зайнятості, близько 90% осіб мають вищу освіту. Зокрема, на обліку у службі зайнятості станом на 1 травня 2018 року перебуває близько 3 тисячі безробітних осіб віком до 35 років, що складає 32,5% загальної кількості безробітних. Водночас, отримують допомогу по безробіттю майже 2,5 тисяч осіб.

За останніми опублікованими даними Державної служби статистики України  у середньому за 2016 рік рівень безробіття серед молоді у віці від 15 до 35 років в місті Києві становив 9,6% та перевищив відповідний показник серед всіх вікових груп.  Крім цього, рівень безробіття за даними Міжнародної організації праці (МОП) у Києві в середньому за 2016 рік становив 6,7%.

Як зазначила начальник відділу профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М’якота, служба зайнятості пропонує профорієнтаційне тестування для дітей з метою точного визначення майбутньої професії. Це тести за методикою Голланда, Клімова, Магеллано університету, які сприяють самопізнанню дитини.

«Дуже важливо вже з шкільного віку проводити профорієнтаційну роботу, адже завдяки таким заходам діти багато дізнаються про професії, замислюються про своє майбутнє, дізнаються, які професії користуються найбільшим попитом, в ігровій формі долучаються до знань, які в подальшому допоможуть знайти своє справжнє покликання», – зауважила М’якота.

У службі зайнятості зазначили, що з січня по квітень 2018 року профорієнтаційні послуги отримали майже 60 тисяч осіб. У тому числі, 44,9 тисяч – це особи, що навчаються та бажають змінити роботу, з них 30,4 тисяч – учні шкіл, а також 15 тисяч безробітних.

Back to top button