Україна

В ЗСУ розповіли, чи може Вагнер напасти з Білорусі


В ЗСУ розповіли, чи може Вагнер напасти з Білорусі

Генерал-лейтенант Наєв прокоментував інформацію про можливу спробу “вагнерівців” напасти з території Білорусі.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв прокоментував інформацію про те, що нібито ПВК Вагнер може спробувати напасти на України з території Білорусі. Наєв вважає, що така спроба буде самогубством, пише Military Media Center.

“Якщо ж таке станеться і ворог спробує перетнути державний кордон для них це буде ніщо інше, як самогубство. Наші воїни готові дати гідну відповідь будь-кому, хто наважується перетнути державний рубіж зі зброєю в руках”, – сказав Наєва.

Командувач запевнив, що ситуація у північній операційній зоні залишається стабільною та контрольованою.

“Наші війська продовжують нарощувати оборонні засоби. У посиленому режимі працюють всі служби від розвідки до інженерних військ. Наразі не спостерігається ані нарощування техніки, ані живої сили противника. Кордон держави під надійним захистом в режимі 24/7”, – заявив Наєв.

Зазначимо, що британський телеканал Sky News оприлюднив коментар генерала-лорда Річарда Даннатта, який заявив, що українське керівництво має остерігатися можливої атаки на Київ з Білорусі на чолі з Євгеном Пригожиним.

“Той факт, що він поїхав до Білорусі, викликає певне занепокоєння”, – сказав колишній начальник генерального штабу британської армії.

На його думку, якщо ватажок ПВК “Вагнера” “зберіг навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва”, де почалася війна і додав, що “цілком можливо”, що росія може використати групу вагнера, щоб знову спробувати взяти Київ.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button