Україна

Більша частина Лимана контролюється РФ – голова ОВА

Більша частина Лимана контролюється РФ - голова ОВА

Фото: Скриншот

Війська РФ днями штурмували місто Лиман

Обстріл триває вздовж усієї лінії фронту Донецької області. Ворог завдає ракетних та авіаційних ударів.

 

Місто Лиман у Краматорському районі Донецької області, переважно, контролюють війська. ЗСУ зайняли нові укріплені позиції на Лиманському напрямі. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко у коментарі Громадське.

 

“Особливо гарячі бої на Лиманському напрямку. Більшість Лимана не контролюється українськими військовими. Так само як і Світлодарський напрямок: відбулося перегруповання сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог зараз перебуває на території Світлодарської громади”, – розповів він.

 

За словами Кириленка, українські військові залишаються на Лиманському напрямі, але на нових укріплених позиціях, щоб стримувати ворога.

 

“Російські військові, дійсно, намагаються закріпитися на вказаному напрямку, бо розуміють, що українські військові на нових рубежах не лише стримуватимуть ворога, а й по можливості переходитимуть у контратаку для того, щоб вибити ворога з території Лиманської громади”, – зазначив він.

 

Як розповів голова Донецької ОВА, обстріл триває вздовж усієї лінії фронту Донецької області. Ворог завдає ракетних та авіаційних ударів по містах, відносно віддалених від лінії фронту. Це Бахмут, Покровськ та Краматорськ.

 

За словами Кириленка, Бахмут цікавить росіян, бо мають стратегічну мету захопити Луганщину. А потім вони мають намір перекидати своє угруповання через Лиман завдяки контролю над трасою Бахмут – Сєвєродонецьк, щоб наступати на Донецькому напрямку.

 

На півночі області основною метою армії РФ залишається Слов’янськ та Краматорськ.

 

 

Нагадаємо, минулої доби, 26 травня, обстріли ворожих військ зазнали 55 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях. Загинули 13 людей.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button