Україна

Білоруські військові стріляли з сигнальних пістолетів на кордоні з Польщею – 1News


фото з відкритих джерел

Речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська заявила, що у ніч на неділю, 6 лютого, прикордонники затримали п’ятьох громадян Ємену, які прибули до Білорусі з Росії

Речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська заявила про чергові провокації з боку Білорусі на кордоні. Військові стріляли із сигнальних пістолетів. Про це повідомляє PAP.

“У Кринках було чути і видно постріли із сигнального пістолета. Такого типу провокації відбуваються постійно”, – заявила Анна Міхальська.

Речниця відзначила, що у ніч на неділю, 6 лютого, прикордонники затримали п’ятьох громадян Ємену, які прибули до Білорусі з Росії. Загалом у цьому році було зафіксовано 1,1 тисячі спроб нелегального перетину кордону.

1News за темою: Польща розпочала будівництво огорожі на кордоні з Білоруссю

Нагадаємо, нещодавно речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин заявив, що із настанням весни тиск нелегальних мігрантів на кордон Польщі з боку Білорусі може посилитися. За його словами, через кілька місяців білоруські служби можуть знову масово проводити свою акцію проти Польщі.

Нагадаємо, що 15 січня, польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути майже 50 мігрантів з Білорусі. Люди нищили загородження, виривали металеві стовпчики, кидали у бік польських службовців каміння і колоди.

Також 14 січня кордон між Польщею і Білоруссю за підтримки білоруських спецслужб намагалися нелегально перетнути 54 іноземці. Польські прикордонники інформують, що часом мігранти фальсифікують свої документи, видаючи себе за інших людей.


Джерело

Back to top button