Україна

Білорусь звинуватила Україну у порушенні повітряного простору

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) заявила, що інформація Білорусі щодо порушення повітряного простору вертольотом Мі-8 з боку України не відповідає дійсності

Міністерство оборони Білорусі вручило військовому аташе України ноту протесту у зв’язку з порушенням білоруського держкордону в повітряному просторі.

Як стверджують у Мінську, український вертоліт Мі-8 порушив держкордон у повітряному просторі Білорусі в районі пункту пропуску Нова Рудня, – інформує 1News.

“У департамент міжнародного військового співробітництва міністерства оборони був викликаний військовий аташе при посольстві України в Білорусі, якому була вручена нота протесту у зв’язку з порушеннями українською стороною державного кордону Білорусі в повітряному просторі”, – йдеться в повідомленні міноборони Білорусі.

Як стверджує білоруське оборонне відомство, Україна уникає діалогу для вирішення спірних питань “як за лінією міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно”.

“Були наведені факти, що свідчать про ухилення Україною від виконання зобов’язань у рамках регіональних заходів довіри і безпеки, а також проведення на тлі обвинувальної щодо Білорусі риторики низки навчань поблизу білоруського державного кордону підрозділами збройних сил України”, – додали у відомстві. Сукупність цих фактів може свідчити про можливість появи загрози безпеці Білорусі на південному напрямку, зазначається у заяві білоруського міноборони.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) заявила, що інформація Білорусі щодо порушення повітряного простору вертольотом Мі-8 з боку України не відповідає дійсності.

За даними ДПСУ, поблизу кордону Білорусі дійсно використовується авіація в рамках посилення кордону та проведення прикордонної операції “Полісся”.

Однак під час польотів і виконання завдань екіпажами повітряних суден порушень не було, заявляють прикордонники.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button