Україна

Білорусь запроваджує заборону на залізничний транзит завантаженого на станціях “Литовських залізниць”. – новини


Фото з відкритих джерел

У Білорусі кажуть, що таке рішення ухвалили у відповідь на запроваджену Литвою заборону транзиту білоруських товарів через порти цієї країни

Білорусь із 7 лютого запроваджує заборону на залізничний транзит нафтопродуктів, хімічних та мінеральних добрив, завантажених на станціях “Литовських залізниць”. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз, передає БЕЛТА.

У Білорусі кажуть, що таке рішення ухвалили у відповідь на запроваджену Литвою заборону транзиту білоруських товарів через порти цієї країни. 

Раніше Литва припинила транзит підсанкційного “Білоруськалію” – Мінськ пообіцяв симетричну відповідь.

“Нами ухвалено рішення про заборону перевезень транзитом своєю територією, що прямують з Литви залізничним транспортом, нафтопродуктів, хімічних та мінеральних добрив, завантажених на станціях “Литовських залізниць”, – йдеться у заяві білоруського відомства.

Територією Республіки Білорусь таких вантажів перевозиться близько 1,5-1,6 млн тонн на суму понад 1 млрд дол щорічно.

За даними Консалтингової групи “А-95”, у 2021 року частки литовського ДП та бензину на українському ринку становили 9% та 11% або 691,4 тис т та 262,2 тис т відповідно.

Новини за темою: “Укрзалізниця” пояснила зупинку транзиту до Польщі

Раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко пригрозив перекрити транзит газу до Європи. Головною умовою перекриття він назвав західні санкції.


[ad_2]
Source link

Back to top button