Україна

Білорусь займеться контрабандою підсанкційних товарів – ГУР


Білорусь займеться контрабандою підсанкційних товарів - ГУР

Влада Білорусі сподівається частково знизити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди, зазначили у розвідці.

 
Командуванню Державного прикордонного комітету Білорусі керівництво країни надало негласну вказівку – не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у четвер, 14 липня.
 

 
Таке рішення пов’язане з різким погіршенням фінансової ситуації в країні через накладені на режим Лукашенка санкції з боку країн Заходу. Тому влада Білорусі сподівається частково знизити дефіцит надходжень до бюджету країни саме за рахунок максимального стимулювання контрабанди. Насамперед – тютюнових виробів місцевих виробників, – йдеться у повідомленні.
 
Передбачається, що режиму вдасться частково забезпечити ринок Білорусі (а згодом і РФ) санкційними групами товарів, які раніше доставлялися з країн ЄС. Список досить широкий: запчастини до автомобільної техніки, господарські товари та ін. Щоб посилити потік товарів, влада Білорусі послаблює вимоги до перетину кордону з боку країн ЄС.
 
Прикордонні відомства Польщі та Литви вже заявляють про виявлення великих партій контрабандних білоруських тютюнових виробів у вантажних автомобілях.
 
Раніше повідомлялося, що на українсько-угорському кордоні затримали автомобіль із контрабандною технікою на 2,4 млн доларів. Зловмисники нелегально перевозили мобільні телефони, планшети, годинники та інше.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button