Україна

Білорусь готує на кордоні “операції під чужим прапором” – ЦНС


Білорусь готує на кордоні операції під чужим прапором - ЦНС

Білоруси планують вдатися до провокацій, які самі ж успішно попередять з метою показати китайським колегам свої можливості.

Білоруські силовики готуються провести так звані операції під чужим прапором в прикордонній зоні з Україною. Про це у п’ятницю, 12 липня, повідомив Центр національного спротиву

“Вони планують вдатися до провокацій, які самі ж успішно попередять з метою показати китайським колегам свої можливості”, – йдеться у повідомленні.

У ЦНС нагадали, що з 8 по 19 липня на території Білорусі відбуваються перші спільні навчання сил спеціальних операцій білоруських та китайських військових. Навчання мають статус “антитерористичних”. Напередодні навчань та прибуття китайських підрозділів, заступник начальника генерального штабу ЗС РБ генерал-майор Володимир Купріянюк заявив про загрозу підготовки та проведення на території Білорусі збройних провокацій.

На думку українських силовиків, ця заява була покликана підготувати інформаційне поле для проведення білоруською стороною власних провокацій, адже їй буде вкрай вигідно в контексті вступу Білорусі до Шанхайської організації співробітництва (ШОС) та перших спільних антитерористичних навчань показати спроможність власних органів безпеки до реагування на загрози.

Відповідно, в планах у білоруських силовиків “успішно присікти збройні провокації” вздовж українсько-білоруського кордону, після чого буде здійснена спроба звинуватити Україну.

Раніше у Литві заявили, що правлячий режим Білорусі має намір викрадати литовських громадян.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − six =

Back to top button