Україна

Білецький підтвердив убивство частини полонених азовців


Білецький підтвердив убивство частини полонених азовців

Перший командир полку Азов заявив про заздалегідь спланований акт і оголосив “полювання на кожного, хто причетний до масового вбивства”.

 
Засновник та перший командир полку Азов Андрій Білецький підтвердив, що минулої ночі росіяни вбили частину полонених азовців під час удару по в’язниці у тимчасово окупованій Оленівці. Про це Білецький у п’ятницю, 29 липня, написав у Telegram.
 
За його словами, бійців полку було переведено в окрему будівлю.
 
“Була проведена пропагандистська робота – знятий людожерський фільм про Азовсталь. Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього військового злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідомо поняття офіцерської честі, а тим більше дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни”, – заявив Білецький.
 
Він додав, що від імені від імені Азовських підрозділів він оголосив “полювання на кожного причетного до масового вбивства”.
 
“Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор, незалежно від посади та місця знаходження”, – наголосив він, додавши, що всіх причетних буде знайдено та “екстерміновано”.
 
Нагадаємо, 29 липня в “ДНР” заявили, що під час обстрілу колонії загинули 47 людей, 75 було поранено, зокрема вісім охоронців.
 
Своєю чергою, Генштаб ЗСУ повідомив, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артобстріл виправної установи в Оленівці, а заяви про нібито обстріли з українського боку є відвертою брехнею та провокацією.
 
Обстріл у Оленівці: в ОП назвали мету Росії
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button