Україна

Бійці на фронті показують високоточність гаубиці M777


Бійці на фронті показують високоточність гаубиці M777

Гаубиця M777 може вести вогонь високоточними снарядами з максимальною дальністю до 40 км. У разі використання таких снарядів, одна батарея може покривати вогнем територію площею до 1 250 квадратних кілометрів.

 
Українські захисники використовують на фронті установку, яка є найлегшою гаубицею калібру 155 міліметрів, канадська гаубиця M777, або, як кажуть між собою військові, “три сокири”. Ця високоточна і грізна артилерія допоможе військовим демілітаризувати російські війська.
 
В оперативному командуванні Південь оприлюднили відео.
 
“Те, як вміло українські артилеристи вправляються з новою зброєю, дивує навіть колег з NATO. Військова майстерність українських артилеристів пов’язана з партнерською допомогою, яка щодня наближає деокупацію півдня України від рашистів”, – зазначили на сторінці.
 
 
Відео: українські захисники використовують на фронті високоточну гаубицю артилерію M777 // facebook.com/okPivden
 
 
Гаубиця М777
 
М777 менша і на 42% легша за свою попередницю М198. Її маса трохи більше чотирьох тонн. Це дозволяє транспортувати її на зовнішніх підвісках таких вертольотів, як CH-47, або на конвертоплані V-22 Osprey. Розрахунок гаубиці також зменшено до п’яти осіб у порівнянні з дев’ятьма членами розрахунку гаубиці М198.
 
Канадські гаубиці М777, крім звичайних механічно-оптичних прицілів, використовують цифрову систему управління вогнем Digital Gun Management System виробництва компанії Leonardo MW з компонентами розробки підрозділу канадської армії. Частина розроблена Leonardo MW, яка називається LINAPS, її використовували раніше у 105-мм гаубицях L118 британської армії.
 
Також у Донецькій області бійці показали точні удари по ворожій техніці за допомогою української Стугни і шведського реактивного гранатомета АТ-4.
 
Крім того, міністр цифрової трансформації України повідомив, що українські війська проходять активну підготовку до бою на фронті й освоюють нові навички управління дронами.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button