Україна

Бігус дізнався, хто фінансує партію Шарія (ВІДЕО)

У свою чергу, в компанії БРСМ-Нафта заявили, що не мають жодного стосунку до фінансування проросійського блогера Анатолія Шарія

Всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта фінансує діяльність політичного проєкту “Партія Шарія”, лідером якого є проросійський блогер Анатолій Шарій.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми “Наші гроші з Денисом Бігусом“, які посилаються на листування партійців “Партії Шарія” отримане від джерел, – інформує 1NEWS.

Згідно інформації журналістів, Анджела Василівна Ларкіна, яка є керівником низки підприємств, за якими стоїть бренд БРСМ-Нафта, схвалює всі неофіційні фінансові витрати на діяльність політпроєкту пропагандиста Шарія, партія якого бере участь у місцевих виборах.

Так, згідно офіційного звіту, за перший квартал 2020 року “Партія Шарія” отримала 1 168 653 гривень “пожертв” з яких на зарплату співробітників витратили 224 714 гривень, однак, згідно неофіційної звітності, лише за один місяць партія витратила на зарплати 1,3 мільйона гривень.

Відзначимо, що гонорари різноманітних експертів, які в етері телеканалів просувають Анатолія Шарія та його політпроєкт в цю сумму не входять.

Журналісти повідомили, що кожен з згаданих вище експертів має свою категорію “професійності” та отримує гроші за чітко встановленим прайсом. Винагорода за участь в етері стартує від $45.

Засновник видання, журналіст Денис Бігус відзначає, що сумнівів у справжності отриманої від джерел інформації немає. За його словами, в переписці та звітах наявні персональні дані партійців, номери їх банківських карток та решта конфіденційної інформація, якої немає у відкритому доступі.

Журналісти також зазначили, що повний обсяг свідчень, який їм вдалося зібрати, вони передали правоохоронцям.

В компанії БРСМ-Нафта заявили, що не мають жодного стосунку до фінансування проросійського блогера Анатолія Шарія, про яке повідомляли журналісти-розслідувачі.

“БРСМ-Нафта не має жодного відношення до Анатолія Шарія та будь-якої пов’язаної з ним діяльності. Крім того, Анжела Ларкіна, яка згадується у розслідуванні як “співробітник БРСМ-Нафта” ніколи не була і не є працівником операційної компанії БРСМ. Ми переконані, що за всіма ознаками проти БРСМ-Нафта розпочато інформаційну атаку. Її мета – дискредитувати одну з найбільших національних автозаправної мереж та змусити споживачів сумніватися у якості пального даного бренду”, – йдеться у заяві компанії.

В компанії не сумніваються, що на БРСМ-Нафта здійснюється цілеспрямована акція, щоб втягнути її у “політичні та економічні ігри”, проте не розуміють, хто це робить і навіщо.

Back to top button