Україна

Безпілотники Bayraktar – Україна хоче розпочати будівництво дронів – 1News

Безпілотник Bayraktar
фото з відкритих джерел

Також планується будівництво навчального центру для управління цими дронами

Україна планує підписати угоду з Туреччиною щодо будівництва заводу з виробництва безпілотників Bayraktar. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу.

“Планується підписати сьогодні рамкову угоду. Вона стосується співпраці України та Туреччини у сфері високих військових технологій. Підписувати уповноважили мене. Одним із прикладів наповнення угоди буде будівництво заводу “Байрактар”, який виготовляє безпілотні апарати”, — зазначив він.

При цьому міністр додав, що планується також будівництво навчального центру, де готуватимуть українських операторів для управління цими дронами.

Як відомо, відповідна угода буде підписана під час візиту турецької делегації до України 3 лютого.

Водночас Резніков розповів, що на турецьких дронах стоятимуть українські двигуни від “Мотор Січ”. Такі БПЛА використовуватимуть Збройні сили України та турецька армія.

1News за темою: Міноборони додатково придбає ще одну партію безпілотників Bayraktar у 2022 році

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час виступу в парламенті заявив, що в Україні побудують воєнний завод із виготовлення сучасних дронів.

За його словами, такий завод у країні з’явиться вперше. При цьому вперше за 30 років фінансування сектору і оборони безпеки всіх програм перевищить 320 млрд гривень. Очільник держави розповів, що у 2018 році ця сума становила 191,7 млрд гривень.


[ad_2]
Source link

Back to top button