Україна

Безпілотники атакували електропідстанцію Запорізької АЕС – МАГАТЕ


Безпілотники атакували електропідстанцію Запорізької АЕС - МАГАТЕ

Дрони вдарили по місцях поблизу майданчика, завдавши поранень працівникам та спричинивши лісові пожежі.


У тимчасово окупованому Енергодарі безпілотники атакували розподільчу електропідстанцію Радуга. Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ з посиланням на представників тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

Інцидент стався 3 липня. Внаслідок атаки постраждали восьмеро працівників електропідстанції, одному з них знадобилася медична допомога.
 
“Представники ЗАЕС повідомили експертам агенції, що кілька безпілотників вдарили по місцях поблизу майданчика, завдавши поранень працівникам та спричинивши лісові пожежі”, – йдеться в пресрелізі.
 
Експертам МАГАТЕ повідомили, що ймовірний удар також спричинив витік масла щонайменше з одного з двох трансформаторів підстанції, пошкодив верхню частину одного з них, а також з’єднувальну лінію.
 
Експерти МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС, повідомили, що бачили густий дим і чули вибухи з боку розподільчого пристрою 750 кіловольт (кВ) станції після того, як їм було сказано, що безпілотники влучили в прилеглий ліс, спричинивши пожежу у вітряну погоду.
 
“Пожежники працювали над тим, щоб контролювати полум’я. Підстанція розташована за межами самого майданчика ЗАЕС. Наразі експерти МАГАТЕ не повідомляють про будь-які наслідки на майданчику”, – йдеться у повідомленні.
 
У результаті постраждала підстанція Радуга наразі виведена з ладу, але Енергодар і прилегла промислова зона все ще отримують електроенергію.

Нагадаємо, 11 червня на ЗАЕС поряд зі ставком-охолоджувачем вибухнула міна. Унаслідок вибуху ніхто не постраждав.

Раніше у МАГАТЕ заявили про три прямі влучання, здійснені у захисні конструкції головного реактора ЗАЕС. Росатом традиційно звинуватив в ударі українських військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 9 =

Back to top button