Україна

Без світла понад 600 населених пунктів – Укренерго


Без світла понад 600 населених пунктів - Укренерго

Через російські артилерійські обстріли є нові пошкодження у мережах Донецької і Харківської областей.

В Україні знеструмлено понад 600 населених пунктів через погану погоду та обстріли російських агресорів. Про це повідомило Укренерго у п’ятницю, 15 вересня.

Так, через грозу і сильний вітер станом на ранок без світла було 162 населених пункти в Київській, Житомирський, Кіровоградський, Полтавській, Чернігівській областях.

А через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 454 населених пункти. Внаслідок артилерійських обстрілів росіянами прифронтових територій є нові пошкодження у мережах на Донеччині і Харківщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.

Також зазначається, що 14 вересня вечірній максимум споживання електроенергії був лише на 0,2% вище щодо відповідного показника середи 13 вересня.

Україна поступово зменшує є імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови. Сьогодні його загальний обсяг становить 334 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 112 МВт.

Водночас експорт сьогодні здійснюється у Словаччину та Молдову: загальний обсяг 4 411  МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 395 МВт.

Раніше в Укренерго заявили, що енергосистема вистоїть цієї зими. Зараз триває підготовка до опалювального сезону – вже виконано від 60% до 80% робіт. Особлива увага приділяється захисту обладнання від можливих обстрілів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button