Україна

Армія дронів за тиждень знищила понад 100 одиниць російської техніки


Армія дронів за тиждень знищила понад 100 одиниць російської техніки

Безпілотники Армії дронів за тиждень знищили 101 одиницю техніки РФ, вартість якої оцінюють у мільйони доларів.


Ударні підрозділи із безпілотниками з Армії дронів протягом минулого тижня знищили 101 одиницю техніки росіян на мільйони доларів. Про це 24 липня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.
 
За тиждень завдяки БПЛА росіяни втратили ще 21 танк, 36 бойових броньованих машин, п’ять гармат, три засоби протиповітряної оборони, 23 одиниці спецтранспорту, три склади з боєприпасами та паливом, 12 одиниць радіотехнічного обладнання, одну самохідну артилерійську установку та 18 опорних пунктів. Втрати серед особового складу склали 76 осіб.
 
“Продовжуємо посилювати військових технологіями, які допомагають їм ефективно нищити ворогів та зберігати власні життя. Дякую нашим героям за потужні результати. Працюємо далі. Дронів буде більше”, – заявив Федоров.

 
Проєкт Армія дронів започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. У рамках цієї програми відбувається системна закупівля дронів та їхня передача українським військовим. Також в межах проєкту триває ремонт безпілотників та навчання операторів дронів.

Нагадаємо, раніше Армія дронів отримала 53 пікапи для ударних рот. Повне оснащення ударних рот БПЛА складається з безпілотників для здійснення розвідувальних та ударних місій, Starlink для безперебійного зв’язку на полі бою та пікапів.

Армія дронів. Що відомо про нові роти у ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button