Україна

Бельгія інвестувала €9 млн у зелене відновлення енергетики України


Бельгія інвестувала €9 млн у зелене відновлення енергетики України

Йдеться про вирішення енергетичних проблем у Києві, Харкові та Одесі, повідомляє пресслужба представництва ПРООН в Україні.

Уряд Бельгії та Програма розвитку ООН уклали фінансову угоду на €9 млн, які будуть спрямовані на вирішення нагоальних енергетичних проблем, що виникли через обстріли енергетичної інфраструктури в Україні. Про це повідомляє пресслужба представництва ПРООН в Україні.

У повідомленні йдеться, що цей значний внесок підтримає Програму ПРООН з зеленого відновлення енергетики України, покликану вирішити нагальні енергетичні потреби, що виникли внаслідок війни. 

“Ця інвестиція з боку Бельгії є вирішальним кроком на шляху до відновлення енергетичного сектору України та зміцнення його стійкості. Разом ми прагнемо забезпечити доступ українців до надійних джерел енергії, що є необхідною умовою для виходу з кризи та створення сталого майбутнього”, – повідомив постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє.

Зазначається, що йдеться про вирішення енергетичних проблем у Києві, Харкові та Одесі: буде розгорнуто системи резервної генерації й удосконалено місцеву енергетичну інфраструктуру для доступу населення до опалення, електроенергії та чистої води, а також для зниження залежності від традиційних видів палива.

ПРООН додає, що раніше Бельгія передала €1 млн на розмінування в Україні.

Раніше у Укренерго заявили, що триває підготовка енергосистеми до складної зими, зокрема передбачено захист енергооб’єктів. Останні дронові атаки довели, що такий захист працює, запевнили у компанії.

Енергетикитакож стверджують, що захист на енергооб’єктах прискорює ремонт після атак росіян. Відновлення підстанцій іноді триває лише кілька годин, а не днів чи тижнів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 10 =

Back to top button