Україна

Батьки школярів мають право обирати будь-яку форму навчання – МОН


Батьки школярів мають право обирати будь-яку форму навчання - МОН

Батьки учнів загальноосвітніх закладів мають право обирати будь-яку з форм навчання: очну, сімейну, екстернатну чи дистанційну.


Школи зобов’язані забезпечувати сімейну, екстернатну та дистанційну форми навчання, а батьки учнів мають право обирати будь-яку з них. Про це заявила пресслужба Міністерства освіти і науки України.
 
“Останнім часом почастішали звернення батьків школярів про те, що школи відмовляють їм у зарахуванні або переведенні дітей на сімейну, екстернатну та дистанційну форми навчання. У звʼязку з цим Міністерство освіти і науки інформує: українські школи забезпечують ці форми навчання, і батьки учнів і учениць мають право обирати будь-яку з них”, – ідеться в повідомленні.
 
Зазначається, що згідно із законодавством, повну загальну середню освіту можна надавати за очною (денною), дистанційною, мережевою, екстернатною, сімейною (домашньою) формами або формою педагогічного патронажу, а управління у сфері освіти та школи мають забезпечити навчання за цими формами на вимогу батьків або інших законних представників дитини.
 
“Не кожна школа в Україні спроможна забезпечити дистанційну форму здобуття освіти. У разі, якщо в школі, де навчається дитина, немає такої можливості, батькам або іншим законним представникам учня/учениці потрібно звернутися в місцевий орган управління освітою з проханням запропонувати іншу школу для дистанційного навчання”, – наголосили у відомстві.
 
У Міносвіти зазначили, що заклади загальної середньої освіти не мають права відмовляти учням у зарахуванні або переведенні на іншу форму навчання. Крім того, школи можуть зараховувати дітей для навчання за індивідуальною формою, незалежно від наявності вільних місць у класі.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні в різних форматах розпочали роботу 12 975 шкіл. Міносвіти визначило особливості навчання дітей, які виїхали за кордон і здобувають освіту одночасно в школі країни перебування та Україні.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button