Україна

Батькові колишнього міністра оголосили про підозру в справі «ПриватБанку»

22 лютого 2021 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили трьом колишнім посадовцям ПАТ КБ «ПриватБанк» про підозру у розтраті понад 136,89 млн грн. Підозри екс-посадовцям «ПриватБанку» підписала Генеральний прокурор, повідомляє 1News з посиланням на прес-службу НАБУ.

Олександр Дубілет

Серед підозрюваних:

  • колишній голова правління ПАТ КБ «ПриватБанк» (ч.5 ст. 191, ч.1 та ч.2 ст. 366 КК України);
  • колишній перший заступник голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк» (ч.5 ст. 191 КК України);
  • колишня керівниця одного з підрозділів ПАТ КБ «ПриватБанк», яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління у пов’язаній страховій компанії (ч.5 ст. 191, ч.1 та ч.2 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що підозрювані у грудні 2016 року за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов’язаної з  кінцевими бенефіціарами «ПриватБанку».

22 лютого 2021 року, за оперативною інформацією, перший екс-заступник голови правління  планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та Директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль», після чого правоохоронці розпочали слідчі дії — експосадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Про це повідомляло 1News.

В той же час екс-голові правління та посадовиці банку про підозру повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, а саме — надіслано поштою, оскільки місцезнаходження підозрюваних не встановлено.

Вирішується питання про обрання затриманому ек-спершому заступнику голови правління банку запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

«Наведений епізод — один із низки, які досліджують детективи НАБУ, відколи восени 2019 року підслідність у всіх кримінальних провадженнях щодо «ПриватБанку» визначена за детективами НАБУ. Розслідування у всіх цих епізодах триває», – говориться у повідомленні.

Журналіст Олег Новіков заявляє, що мова йде про Олександра Дубілета, який був головою правління «ПриватБанку», та Олену Бичихіну – екс-керівницію департаменту фінансового менеджменту.

Олександр Дубілет – батько колишнього міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета (працював в Уряді Олексія Гончарука).

Back to top button