Україна

Банк Ахметова виграв суд в Укрзалізниці на 58 мільйонів гривень

Рішення госпсуду Києва загрожує мільярдними збитками УЗ

Госпсуд міста Києва частково задовольнив позов банку ПУМБ, який належить Рінату Ахметову, до державної Укрзалізниці про стягнення 58 млн грн пені та 3% річних за неналежне виконання Донецькою залізницею умов трьох кредитних договорів.

Рішення госпсуду Києва загрожує мільярдними збитками УЗ, – повідомляє 1NEWS.

За приблизними підрахунками держпідприємства, сума фінансових зобов’язань ДП “Донецька залізниця” перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн.

У грудні 2020 року Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляцію Укрзалізниці та залишив без змін рішення, яким з ж/д компанії на користь ПУМБ Ріната Ахметова було стягнуто $22 млн заборгованості “Донецької залізниці” за кредитними договорами 2013 року.

У червні 2020 року Укрзалізниця повідомила, що Велика палата Верховного Суду визнала її правонаступником ДП “Донецька залізниця” з дати держреєстрації АТ – 21.10.2015.

Як помічала УЗ, це означає, що УЗ буде зобов’язана погасити всі борги ДП “Донецька залізниця”, не отримавши при цьому від останнього ніякого майна в статутний капітал (при тому, що в ОРДЛО – понад 20 тис. Вантажних вагонів УЗ, майже 6 000 вагонів інших власників, майже 6 000 пасажирських вагонів і понад 300 локомотивів).

Джерело: Finbalance

Back to top button