Україна

Байден запросив Зеленського влітку відвідати США

Президент США сказав президенту України, що він і надалі рішуче захищатиме її суверенітет й територіальну цілісність

Відбулась розмова президента США Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського.

Про це заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван, – інформує 1NEWS.

“Президент Байден сказав президенту Зеленському, що він і надалі рішуче захищатиме український суверенітет та територіальну цілісність. Він також сказав президентові Зеленському, що з нетерпінням чекає, щоб привітати його у Білому домі тут у Вашингтоні, цього літа – після того, як він [Байден] повернеться з Європи”, – відзначив американський посадовець.

За словам Саллівана, дзвінок планувався раніше.

Раніше політики від Республіканської партії та експерти закликали Байдена провести розмову з Зеленським до саміту з президентом Росії Путіним.

Розмову Байдена та Зеленського привітав і назвав “критично важливою” виконавчий директор “Центру дипломатії та глобальних дій Байдена в університеті Пенсильванія” (Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement – англ.) Майк Карпентер, колишній високопосадовець адміністрації Барака Обами.

Днями Зеленський дав інтерв’ю американському виданню Axios. Саме видання у соціальній мережі Twitter написало, що “Зеленський використав годинне інтерв’ю через Zoom із Axios, щоб благати Байдена зустрітись із ним віч-на-віч перед самітом із Путіним 16-го червня, запропонувавши приєднатись до нього [Байдена] “будь-коли у будь-якій точці планети”.

Джерело: Голос Америки

Back to top button