Україна

Байден вшанував пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Президент США закликає запобігти подібним трагедіям у майбутньому та підтримувати сьогодні тих, хто "страждає під ярмом тиранії"

Президент США Джо Байден вшанував пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років та запевнив у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це інформує 1News.

“Український народ подолав жах Голодомору, продемонструвавши свій дух і стійкість, і зрештою створив вільне та демократичне суспільство, – зазначив глава Білого дому. – Пам’ятаючи про біль і жертви Голодомору, Сполучені Штати знову запевняють у прихильності до народу України та нашій непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України”.

Байден також закликає запобігти подібним трагедіям у майбутньому та підтримувати сьогодні тих, хто “страждає під ярмом тиранії”.

Нагадаємо, що цього року День пам’яті жертв Голодомору відзначатимуть 27 листопада 2021 року.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень, в 1932-1933 роках від штучно створеного голоду загинули майже чотири мільйони людей на території колишнього УРСР.

Утім, деякі історики наводять значно більші цифри.

Законом від 2006 року в Україні Голодомор визнано актом геноциду українського народу. Голод 1932-1933 років визнали геноцидом українців 16 країн світу, зокрема, США, Канада, Австралія, Естонія, Грузія та Латвія.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button