Україна

Байден відреагував на удар по Охматдиту


Байден відреагував на удар по Охматдиту

Американський лідер заявив про непохитну підтримку України і обіцяв посилення української ППО.

Президент США Джо Байден відреагував на масований ракетний обстріл України у понеділок, 8 липня. Він анонсував заходи із зміцнення української ППО. Про це йдеться у заяві Байдена, опублікованій на сайті Білого дому.

“Ракетні удари Росії, внаслідок яких сьогодні загинули десятки цивільних українців, а найбільша дитяча лікарня в Києві зазнала ушкоджень і постраждала, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Дуже важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент і щоб ми не ігнорували російську агресію”, – йдеться в заяві.

Американський лідер нагадав, що вже цього тижня зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленський на саміті НАТО у Вашингтоні.

“Я зустрінуся з президентом Зеленським, щоб дати зрозуміти, що наша підтримка України непохитна. Разом із нашими союзниками ми оголосимо про нові заходи зі зміцнення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити її міста і цивільне населення від російських ударів. Сполучені Штати підтримують народ України”, – додав Байден.

Як повідомлялося, вранці 8 липня Росія завдала низки масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Росіяни вдарили по дитячій лікарні Охматдит у Києві, там загинули двоє людей. Рятувальні роботи в Охматдиті тривають.

У Білому домі заявили, що не зніматимуть обмеження на більш глибокі удари по території Росії після російської атаки по дитячій лікарні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button