Україна

Байден має сумнів, що приїде в Україну – ЗМІ


Американський президент каже, що не хоче “створювати проблем українцям”, тому малоймовірно, що до кінця місяця приїде в Україну.

 
Джо Байден “навряд чи” відвідає Україну під час свого європейського турне цими вихідними, цитує CNN заяву президента США.
 
Це пов’язано з тим, що він не хоче призвести до ще більших труднощів для українців, пояснив сам Байден. Водночас американський лідер заявив, що вважає членство України в ЄС “дуже ймовірним”.
 
“Це залежить від обставин”, – сказав Байден, коли його запитали, чи планує він, як і раніше, відвідати Україну, і додав, що не хоче “створювати додаткових труднощів українцям”.
 
На ще одне питання, чи очікується, що він поїде в Україну, доки він перебуває в Німеччині й Іспанії на самітах G7 та НАТО, Байден сказав: “Під час цієї поїздки – малоймовірно”.
 
Байден не відвідував Україну впродовж того часу, поки країна перебуває під вторгненням Росії. Натомість він відправляв держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра оборони США Ллойда Остіна, а також першу леді Джілл Байден.
 
Про те, чи впевнений він, що Україна стане членом Європейського Союзу, Байден сказав журналістам, що, на його думку, це “дуже ймовірно”.
 
Нагадаємо, президент США Джо Байден зателефонував українському колезі Володимиру Зеленському і повідомив про надання Україні ще одного мільярда доларів допомоги з безпеки Україні.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” rel=”nofollow” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button