Україна

РФ наступає на чотирьох напрямках – Генштаб


РФ наступає на чотирьох напрямках - Генштаб

Наступальні дії окупанти нині проводять на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Найгарячіші точки, і досі, в Бахмуті, Авдіївці та Мар’їнці. Росіяни продовжували зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах. Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України у ранковому зведенні за неділю, 2 квітня.

Минулої доби Сили оборони України відбили на цих напрямках понад 70 атак окупантів.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки

Оперативна ситуація без істотних змін.

Лиманський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районах на південь від Кремінної та Верхньокам’янського.

Бахмутський напрямок

Ворог не припиняє штурмувати Бахмут, намагається взяти його під повний контроль. Бійці Сил оборони відбили у Бахмуті понад 25 ворожих атак, також було відбито спроби наступу окупантів у районі Богданівки та Предтечине.

Авдіївський та Мар’їнський напрямки

Росіяни вели наступальні дії в районах Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Минулої доби, лише поблизу Мар’їнки та Авдіївки військовослужбовцями Сил оборони було відбито понад 20 ворожих атак.

Шахтарський напрямок

Противник активно застосовував БПЛА для коригування вогню артилерії.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник активних дій не проводив, удосконалював оборонні рубежі та позиції.

Дії окупантів

Російські окупанти продовжують мародерство на тимчасово зайнятій території України. Зокрема, у населеному пункті Мелітополь Запорізької області окупанти вивозять незаконно вирубаний ліс кругляк у південному напрямку.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області. Зокрема, у населених пунктах Генічеськ та Стрілкове на блокпостах російські окупанти обмежують пересування громадян України, які не отримали паспорти громадян РФ.

Успіхи ЗСУ

Авіація ЗСУ за минулу добу завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Бійці сил оборони збили ворожий безпілотний літальний апарат типу Орлан-10.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів противника та одну реактивну систему залпового вогню.

Нагадаємо, у ГУР заявили, що зараз апогей “великого наступу” Росії. Більш ніж за рік війни ворог не досяг жодної стратегічної мети, яку ставили в Кремлі.

За добу ЗСУ відбили 50 атак військ РФ


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button