Україна

Повідомлено про підозру мешканцю Харківщини, який став найманцем ПВК Вагнер


Повідомлено про підозру мешканцю Харківщини, який став найманцем ПВК Вагнер

У 2015 році за “віддану службу” окупантам донецька псевдовлада нагородила чоловіка нагрудним знаком “Георгіївський хрест Донецької Народної Республіки”.

Заочно повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності незаконного збройного формування мешканцю Харківщини, який став найманцем ПВК Вагнер. Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

“За даними слідства, мешканець смт Васищеве Харківського району у 2014 році вступив до так званої ротно-тактичної групи Карпати, що входить до складу приватної військової компанії Вагнер, найманці якої проводять диверсії в тилу української армії. Згодом у Краснодарському краї РФ, де базується зазначена РТГ, чоловіка призначили на посаду стрілка. Після “посвяти” вагнерівець воював на боці країни-агресора на тимчасово окупованих територіях на Донеччині, а після 24 лютого перебазувався на харківський напрямок”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Повідомляється також, що у 2015 році за “віддану службу” окупантам донецька псевдовлада нагородила чоловіка нагрудним знаком “Георгіївський хрест Донецької Народної Республіки”.

Раніше повідомлялося, що викрито екс-співробітника ДСНС, який перейшов на службу в “МНС ДНР”.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button