Україна

Азербайджан може зняти обмеження на авіасполучення з Україною

Азербайджан готовий зняти обмеження стосовно кількості авіарейсів з Україною і позитивно розглянути відповідний запит Державної авіаційної служби України, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури.

Про це йшлося під час офіційного візиту міністра інфраструктури України Владислава Криклія у складі урядової делегації до Азербайджану.

Зазначається, що обмеження кількості авіаперевізників Азербайджан буде готовий зняти до літа 2022 року. Азербайджанська сторона також готова у майбутньому обговорити питання автолібералізації. Під час переговорів сторони домовилися підвищити діючу квоту дозволів на авіарейси між Україною та Азербайджаном у травні 2021 року.

«Сьогодні саме транспортні послуги продовжують займати одну із ключових позицій у розвитку торгово-економічних зв’язків між Україною та Азербайджаном. Тому створення комфортних умов для двосторонніх і транзитних перевезень є нашою головною спільною метою у цьому ключі. Сподіваюсь на продовження плідної співпраці та ефективного діалогу», – наголосив Криклій.

Він також обговорив з міністром транспорту, зв’язку та високих технологій Азербайджану Рашадом Набієвим перспективи співробітництва за основними залізничними маршрутами транспортування вантажів у напрямку Європа – Азія та в реалізації ініціативи «Економічний пояс Шовкового шляху» за напрямом Китай – Казахстан – Азербайджан – Грузія – Україна – країни Європи з використанням морських портів Чорного та Каспійського морів.

“Зараз існує великий потенціал співробітництва в реалізації перспективних транспортних і інфраструктурних проєктів, що лише посилить наші торгово-економічні відносини. Ми дуже зацікавлені та щиро запрошуємо азербайджанські компанії до участі в реалізації масштабних проєктів в Україні», – підкреслив Криклій.

 

 

 

 

Back to top button