Україна

Австрійці відкриють в Україні завод з виробництва ДСП

В новий завод Kronospan інвестує EUR200 млн

Компанія Kronospan планує запустити виробництво деревинно-стружкових плит (ДСП) на новому майданчику у Городку Рівненської області у листопаді 2021 року.

Про це інформує 1News.

В новий завод Kronospan інвестує EUR200 млн, і таку саму суму планується вкласти у реалізацію другого етапу проекту – виробництво орієнтовано-стружкових плит (OSB).

Орієнтовний термін запуску цього виробництва – третій квартал 2022 року.

Kronospan почав інвестувати в новий майданчик ще у 2018 році, проте лише в середині 2020 року отримав дозвіл на початок архітектурно-будівельних робіт, ще півроку пішло на отримання різних дозволів.

На новому підприємстві впроваджується екологічна система/фільтри з охорони навколишнього середовища від пилу та іншого хімзабруднення.

Також встановлено спеціальний модуль моніторингу довкілля навколо фабрики (формальдегіду, пари, інших забруднюючих речовин).

Виробництво ДСП у Городку розраховане на випуск 900 тис. кубометрів продукції на рік, на ньому планується створити 200 прямих робочих місць та близько 2 тис. у суміжних виробництвах, середня заробітна плата – 18 тис. грн на місяць.

Другий етап проекту – виробництво OSB-плит потужністю 1,3 млн. кубометрів на рік також передбачає створення 200 прямих робочих місць. Очікувана частка експорту – 60%.

Джерело: Fixygen

Back to top button