Україна

Австрійський банкір очолить “ПриватБанк”

Герхард Бьош протягом 15 років працював на керівних провідних посадах у банківському секторі України та має ґрунтовне розуміння української та європейської банківських систем

Наглядова рада ПриватБанку призначила австрійського банкіра Герхарда Бьоша новим головою правління державної фінустанови.

Про це повідомляє 1NEWS.

«Пан Бьош є досвідченим банкіром із 35-ти річним досвідом роботи, який протягом 15 років працював на керівних провідних посадах у банківському секторі України та має ґрунтовне розуміння української та європейської банківських систем. Він успішно керував великими проєктами з трансформації банків, зокрема процесами приватизації», – зазначили в пресслужбі ПриватБанку.

Герхард Бьош вступить на посаду після його погодження Національним банком України.

Зараз він працює першим заступником голови правління Райффайзен Банку Аваль.

Герхард Бьош у 1986-1993 роках займався економічними дослідженнями в сфері процентних ставок і валютних прогнозів.

У період з 1993 до 2004 року працював у банках начальником управління казначейства та інвестиційного банкінгу, начальником казначейства та ринків капіталів, начальником управління комерційного банкінгу, начальником відділу торгів управління казначейства.

У 2004-2006 роках обіймав посаду голови департаменту світового казначейства та ринків у Райффайзен Центральбанк.

З березня 2006 року його призначено на посаду заступника голови правління, а з листопада 2010-го він став першим заступником голови правління Райффайзен Банку Аваль.

На початку 2021 року завершився термін дії контракту з головою правління «Приватбанку» Петром Крумханзлом, який очолював банк упродовж останніх трьох років.

До призначення нового керівника виконувачкою обов’язків стала Ганна Самаріна, заступниця голови правління «Приватбанку» з питань фінансів.

Для обрання нового голови правління оголосили конкурс.

Джерело: ПриватБанк

Back to top button