Україна

Австралія передала Україні бронемашини Bushmaster

Австралія передала Україні бронемашини Bushmaster

Фото: facebook.com/vasyl.myroshnychenko

Бронетранспортер Bushmaster

Українські військові отримають 20 австралійських бронетранспортерів на 38 мільйонів доларів.

Австралійська влада передала Україні 20 бронетранспортерів Bushmaster ціною 38 мільйонів доларів. Про це 8 квітня повідомив у Facebook посол України в Австралії Василь Мірошниченко.

“На запрошення міністра оборони Пітера Даттона та у присутності генерал-майора Скотта Вінтера, керівника сухопутних військ, став свідком передачі техніки Україні… Історичний момент”, – зазначив український дипломат.

Мірошниченко наголосив, що, за даними австралійських фахівців з питань національної безпеки, це було найшвидше рішення про виділення військової допомоги в історії країни.

“Президент Володимир Зеленський 31 березня звернувся до парламенту з промовою і попросив бронетранспортери Bushmaster. Наступного ранку прем’єр-міністр Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати. За українським часом все відбулося в один день. Вранці попросив, і до кінця дня вже було погодження”, – уточнив посол.

У розмові з Мірошниченком глава Міноборони Австралії наголосив, що уряд “дуже пишається” тісною співпрацею з Україною та “відповіддю на заклик” президента Зеленського.

За словами Даттона, “подарунок” у вигляді 20 Bushmaster надасть підтримку, щоб “якнайшвидше дати відсіч росіянам”.

Нагадаємо, 31 березня під час звернення до парламенту Австралії Зеленський закликав владу країни приєднатися до військової допомоги Україні та попросив бронемашини Bushmaster.

Раніше повідомлялося, що Британія розробляє план відправлення в Україну бронетехніки типу Mastiff чи Chakal.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button