Україна

Австралія оголосила рекордний пакет допомоги Україні


Австралія оголосила рекордний пакет допомоги Україні

Пакет на суму 250 мільйонів доларів включатиме керовані ракети, ракети ППО, протитанкову зброю, боєприпаси та партію взуття.

Австралія оголосила про військову допомогу Україні на 250 мільйонів доларів. Це – найбільший пакет Австралії з моменту повномасштабного вторгнення Росії, повідомляє АВС News із посиланням на віцепрем’єр-міністра і міністра оборони Річарда Марлза.

“Це не останній пакет, який ми оголошуємо. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна перемогла у цій війні на власних умовах”, – заявив Марлз.

Зазначається, що Марлз на полях саміту НАТО зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, а також президентом США Джо Байденом.

Австралійський військовий пакет вартістю 250 мільйонів доларів містить в собі керовані ракети, ракети ППО, протитанкову зброю, боєприпаси та партію взуття.

Крім фінансової допомоги, Австралія також направить “певну кількість” персоналу для нового командування НАТО щодо України.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ отримають від Австралії сучасні катери, що можуть виконувати завдання і в річках, і у відкритому морі.

Перед цим Австралія надала Україні пакет оборонної допомоги на суму 100 мільйонів доларів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button