Україна

Росія назавжди програла Україну – Зеленський

Росія назавжди програла Україну - Зеленський

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

В окупованих районах Херсонської та Запорізької областей російські військові продовжують терор проти мирних жителів.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія назавжди програла Україну. Про це у п’ятницю, 15 квітня, український лідер заявив у своєму відеозверненні.

 

“Проблема Росії в тому, що її не сприймає – і ніколи не сприйматиме – весь український народ. Росія назавжди програла Україну. Та що там говорити – весь світ програла. Ніде її вже не сприймають”, – сказав президент.

 

Він наголосив, що в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей російські військові продовжують терор проти мирних жителів.

 

Зокрема, загарбники відшукують усіх, хто будь-коли був пов’язаний з українською армією чи держструктурами, вважаючи, що це їм спростить контроль над територією.

 

Президент наголосив, що окупанти “помиляються та обманюють самі себе”.

 

“А жорстокість, з якою російські війська намагаються завоювати Приазов’я, Донбас, Харківщину, лише добиває навіть мінімальні шанси цих територій та цих людей хоч колись у майбутньому мати якісь зв’язки з тією державою.

 

Можливо, десь у Росії за жорстокість і шанують. Але в Україні за жорстокість зневажають. І карають. І це обов’язково”, – підсумував Зеленський.

 

Також, говорячи про терміни закінчення війни, президент зазначив, що війна завершиться швидше, коли Київ отримає більш потужну підтримку від країн-партнерів, особливо йдеться про санкції та зброю.

 

“Потрібно включати ефективність інструментів впливу на Росію. Ті, які використовує Україна та вся наша антивоєнна коаліція. Успіхи наших військових на полі бою, справді, історично значущі, але ще недостатньо, щоб очистити нашу землю від окупантів. Битимемо їх більше”, – заявив глава держави.

 

Зеленський також зазначив, що санкції проти Росії є дуже серйозними, але їх недостатньо, щоб російська військова машина залишилася без засобів для існування.

 

“Саме на цих двох напрямках визначається, скільки триватиме війна”, – наголосив президент.

 

Він додав, що головне зараз завдання – це чим швидше встановити мир. При цьому ЗСУ блискуче виконують своє завдання. Вони зупиняють атаки російських військ та реалізують контрнаступи.

 

“Свою активність мають продовжувати дипломати по всіх можливих лініях, на всіх можливих рівнях як офіційних, так і неофіційних”, – додав Зеленський.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button