Україна

Авіація ЗСУ завдала 12 ударів по військам Росії


Авіація ЗСУ завдала 12 ударів по військам Росії

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

За минулу добу запеклі бої точилися на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де відбулося 36 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у суботу, 8 липня.

Вказано, що сьогодні вночі Росія завдала по Україні чергового удару іранськими ударними БПЛА типу Shahed. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки ще уточнюється.

Минулої доби ворог також атакував іранськими дронами. 12 із 18 цих БПЛА було знищено.

Крім того, росіяни завдали ракетного удару по території одного з інфраструктурних об’єктів Запоріжжя, 53 авіаційних удари та близько 60 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано інфраструктуру, постраждали мирні люди.

Загалом протягом доби окупанти здійснили артилерійські та мінометні обстріли понад 112 населених пунктів України.

Російські війська безуспішно атакували на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Водночас, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Наші війська закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, ведуть контрбатарейну боротьбу.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника, чотири – по зенітно-ракетних комплексах та один – по пункту управління ворога. Також нашими захисниками було знищено два розвідувальних БПЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, склад боєприпасів, вісім артилерійських засобів на вогневих позиціях, два засоби ППО та дві станції РЕБ.

Нагадаємо, вчора Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний разом із начальником Генштабу Сергієм Шапталою відвідали оперативно-стратегічні угруповання військ Хортиця і Таврія. Про це повідомив сам Залужний. Він також опублікував відповідне відео.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button